Пазаруваш постоянно – От какво бягаш?

Имали ли сте от онези периоди, в които постоянно усещате нужда да пазарувате, да си купувате нещо ново?

Аз съм имала – периоди, в които съм си купувала нови неща всеки ден. Всеки ден – нова рокля, гримове, аксесоари. Тогава имах непълноценна връзка, но никога не съм осъзнавала, че съм се опитвала да запълня празнотата с вещи.

А е било точно така. В онзи момент не го осъзнах. Прекарвах часове в това да се гримирам и издокарвам, защото приятелят ми винаги правеше забележки за външния ми вид. Никога не се чувствах достатъчно красива и достатъчно уверена. Независимо колко неща си купувах. Той от своя страна правеше същото – намираше си нови хобита, с които вървеше скъпа екипировка, купуваше си техника и всякакви “джаджи”, които вероятно му служиха толкова, колкото на мен новите дрехи и гримове. Предполагам, че и той е имал нужда да избяга от тази връзка, която отдавна беше минала границите на приятното и скоро рухна.

Аз спрях да купувам неща като обезумяла, той също скоро се отказа от “отдушниците” си. 

Всеки път, когато изпитвате остра нужда да пазарувате, и то много, не хващайте пътя към мола. Замислете се какво се опитвате да запълните. Ако животът ви беше пълноценен, нямаше да имате нужда от това.

Не говоря за това да си купиш нещо необходимо. Говоря за това да си купиш много и ненужни неща.

Защо обикновено такива периоди минават като нещо нормално? Защото просто не осъзнаваме, че бягаме. Постоянно ви се иска да си купувате нови неща – замислете се вие от какво бягате. Може би ще кажете, че просто обичате да имате много дрехи, много вещи, много гримове, техника и прочие.

Живеете ли пълноценно, ако е така? Имате препълнен гардероб и това ви прави щастливи? Защо сте щастливи от пълненето на гардероба си, прекарвате ли достатъчно време с хората, които обичате, прекарвате ли достатъчно време, работейки мечтаната си работа? Избрали ли сте да прекарате живота си с голямата си любов или просто сте направили “компромис”? 

Не ви упреквам, не ме разбирайте погрешно. Може и това да е смисълът на живота за вас, но просто ми е трудно да го повярвам. Ще трябва да ме убедите. Но аз не съм важна сега. Ще трябва да убедите себе си.