Намираме ли перфектната любов или сами си я отглеждаме?

Да. И да.

Имате ли приятели, които да ви възхваляват с часове половинките си – как се грижат за тях, как им помагат вкъщи, как им правят подаръци и ги подкрепят във всяко начинание?

Чудите се на късмета им? Очаквате от всеки срещнат да е перфектният непознат и от първото “здравей” да започне да прави всички тези неща за вас? Има много голяма част от връзките, които ние не виждаме. И е много вероятно, ако някой се държи перфектно с вас, това да не е само защото се е влюбил от пръв поглед, а защото вие по някакъв начин сте го заслужили. 

Всичко е реципрочно. 

Има два варианта – срещатe човек, който да прави всички от изброените неща в началото, но изведнъж спира. Най-вероятно само той е “давал” (и нямам предвид материални неща) и се е изморил. Всичко е баланс, даването и получаването, мъжката и женската енергия и нито едно не може да оцелее в изолация.

Другият вариант е да срещнете някой, който не прави всички тези неща. Най-вероятно никой не го е правил за него, най-вероятно има представа за любовта, каквато имах аз – че е вълнуващо, че имаш пеперуди в стомаха, и че е свързана също с много болка, компромиси и прочие. И ще трябва да разбере, че любовта е нещо много повече, ще трябва да получи любовта, която не е познавал – тази, която освен пеперудите, ти дава подкрепа, спокойстие, неочаквани жестове и много смях. И тази любов е най-големият подарък. 

Какво е общото между двата варианта? Че любовта не е статична, не е константа и не е даденост. Тя може да се усили, намали, появи и изчезне. И е като дете, което ние трябва да отгледаме и да възпитаме. От нас зависи в какъв младеж и възрастен ще се превърне нашата любов.

И един ден ще се погледнем с любимия човек и ще си кажем “Каква хубава любов си отгледахме”