Какво е минимализмът?

Не се плашете. Няма да ви карам да живеете с 1 чифт обувки, 2 тениски, 1 вилица и т.н. Минимализмът е крайност, само ако ние го превърнем в такава. 

Смисъл. Време. Пространство. Нищо излишно. Важните неща. Без пречки по пътя. Без облаци, които да скриват целта.

Когато чуя думата минимализъм, си представям пространство и свобода. Стаите стават по-големи, времето сякаш се разширява, всичко изведнъж става по-значимо. Дарих повечето си дрехи и оставих любимите. Щастлива съм всеки път, когато ги облека. Вдъхновение, креативност, нови идеи, нови места, нови мечти. Чували ли сте онзи израз, че трябва да изхвърлиш старото, за да дойде новото?

За мен минимализмът означава просто да се освободиш от всичко, което те разсейва и да направиш място в живота си. Колкото остане – толкова. Няма да останат купища вещи, защото някъде по пътя на разчистването откриваме, че искаме да имаме повече от важните неща. А те са нематериални – като времето за любимите и сбъдването на мечти. Или са изградени от клетки, а не от атоми. 

Какво чакаме?

Можем да си купим всичко, но не и време. Не и нови мечти. Не и любов. А те са най-важните. Но ще ги получим, когато спрем да трупаме заместителите им.

Want more?

Абонирай се, за да получаваш най-новите стихове, публикации и новини! Всеки нов абонат ще получи и безплатната електронна книга Когато “тръгвай” значи “остани” ❤